SELER FASZEROWANY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

SELER FASZEROWANY GULASZEM Z SZYNKI I PIECZARKAMI PODAWANY NA CIEPŁO MOŻNA ZJEŚĆ NA OBIAD JAK I NA KOLACJĘ PYCHA :))

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -SKŁADNIKI PODSTAWOWE Z ZESTAWU A:
    -2 DUŻE SELERY
    -200 GR SZYNKI WIEPRZOWEJ
    -2 ŁYŻKI JOGURTU NATURALNEGO
    -SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:
    -100 GR PIECZAREK
    -SKŁADNIKI ROBOCZE:
    -2-3 YŻKI OLEJU,ŁYZKA MASŁA
    -1 ŁYŻECZKA KURKUMY
    -SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK DO SMAKU
    -1/2 CEBULI ,SZCZYPTA CZOSNKU,SUSZONEGO
    -1 ŁYŻKA MĄKI
    -DO DEKORACJI
    -PIETRUSZKA ZIELONA

Seler faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -SZYNKĘ KROIMY NA KAWAŁKI ,SMAŻYMY NA MAŚLE ,PRZYPRAWIAMY :SOLĄ,PIEPRZEM ,MAJERANKIEM,DODAJEMY POKROJONĄ CEBULĘ,DODAJEMY CZOSNEK I DUSIMY DO MIEKKOŚCI
  • 2. SELERY OBIERAMY I GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM KURKUMY ,SELERY SĄ PIĘKNIE ŻÓŁTE GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI
    -PIECZARKI OBIERAMY ,KROIMY I SMAŻYMY NA OLIWIE I DOPRAWIAMY SOLĄI PIEPRZEM
  • 3. -GDY MIĘSO JEST MIĘKKIE DODAJEMY ZASMAŻKE JOGURT +MĄKKA
    -SELERY WYJMUJEMY I WYDRĄŻAMY ŚRODKI
    -FASZERUJEMY GULASZEM ORAZ PIECZARKAMI SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy