Sękacz

0 (0 ocen)

  • 2 min

Niezbyt skomplikowany przepis na prawie tradycyjnego sękacza

  • 2 min

Składniki:

  • 1,5 kostki masła lub margaryny
    8 jaj
    3 szk mąki
    2,5 szk cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    aromat rumowy- cho można zastąpi innym aromatem
    tłuszcz do wysmarowania prodiża
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sękacz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć na pulchną pianę i dodawać kolejno jedno całe jajko i 4 łyżki mąki (mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia), 4 łyżki cukru i ucierać aż skończą się wszystkie składniki, na koniec dodać zapach. Posmarować i posypać tartą bułką prodiż, wlać 4 łyżki ciasta i zapiec w temp. 180 stopni, później kolejne 4 łyżki itd, aż do wyczerpania ciasta
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować