Scotch eggs

4.99 (151 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kuchnia GB

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    cebula
    400 g mięsa mielonego wieprzowego
    bułka tarta
    sól ,pieprz biały
    łyżeczka musztardy
    3 łyżki mąki do panierowania
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Scotch eggs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowałem 4 jajka na twardo. Ostudziłem, obrałem. Mięso , jajko i cebulę posiekaną na drobno , bułkę tartą , koperek , musztardę wyrobiłem na gładką masę . Doprawiłem pieprzem i solą. Odstawiłem na pół godziny aby składniki się „przegryzły”. Potem masę mięsną podzieliłem na 4 części. Każde jajko obtoczyłem równomiernie masą mięsną ( przed panierowaniem jajka obtoczyłem mąką ). Panierowałem kolejno : mąka , rozbełtane jajko i bułka tarta (standard ). Dokładnie docisnąłem panierkę. Włożyłem na rozgrzany tłuszcz i smażyłem do uzyskania mocno złotego koloru. Aby uzyskać lepszy kolor dodałem do bułki tartej słodkiej papryki.
    Po usmażeniu osączyłem na papierowym ręczniku , ostudziłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować