Scones z musli i miodem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealne na śniadanie szybkie bułeczki bez drożdży :D Najlepiej smakują z dżemem i miodem. Wystarczy wstać poł godziny wcześniej i je przygotować. Polecam !

  • 25 min

Składniki:

  • 2,5 szkl. mąki pszennej
    1 kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej
    1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cynamonu
    2 łyżki cukru
    30g. miękkiego masła
    ½ szkl. musli
    ½ szkl. miodu
    180ml. mleka

Scones z musli i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto rozwałkować na grubość około 2cm. Okrągłą foremką lub szklanką wykrawać bułeczki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie.
  • Pieczenie scones z musli i miodem 2. Piec w 200st.C około 15 minut.
  • Studzenie scones z musli i miodem 3. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić na kratce. 2. Jeszcze ciepłe Scones podawać z ulubionymi dodatkami. Polecam miód i dżem. Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy