Angielskie lekko słodkie bułeczki. U nich zjadane do popołudniowej herbaty ... u nas świetny śniadaniowy przepis!
0 (0 ocen)
Porady
* Do ciasta możemy dodac swoje ulubione składniki: - mogą to byc rodzynki ( jeśli podajemy na słodko ) - mogą to byc zioła ( jeśli chcemy zjeśc np. z serkiem kanapkowym ) - mogą to byc kawałki wędliny Wszystko zależy od naszej wyobraźni! * Przed włożeniem sconsów do piekarnika, temperatura musi osiągnąć maximum podane w przepisie. * Najlepiej mieszać widelcem, aby nie wymieszać za bardzo. Składniki muszą być jedynie połączone ze sobą. * Masło musi być zimne. Wtedy, gdy będziemy mieszali je palcami z mąką utworzy się kruszonka. Nie ma być to gładka masa. * Obręcz, którą wycinamy bułeczki musi być posmarowana masłem i posypana mąką. Wtedy ciasto ładnie się odkleja.
Komentarze