Współlokatorka zostawiła mi do spożytkowania ser feta i kukurydzę, dodałam do tego trochę czosnku, brokuła i makaron. Jak na mój gust wyszło całkiem smaczne oraz proste do przygotowania danie:)
60 min
Składniki:
Mała puszka kukurydzy
Opakowanie sera feta
1 Brokuł
10-15 dag makaronu (może być dowolny, ja dałam kokardki)
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz, cukier do smaku
Olej do smażenia
Scheda po moni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł umyć, pokroić na kawałki, ugotować do miękkości w osolonej (1łyżka soli) i osłodzonej (1łyżka cukru) wodzie. Po ugotowaniu można pokroić na drobniejsze kawałki.
2.Makaron ugotować wg instrukcji podanej na opakowaniu.
3.Na patelni rozgrzać 1-2 łyżek oleju. Podsmażyć na nim drobno pokrojone ząbki czosnku, dodać pokrojoną w kostkę fetę oraz, po chwili, dorzucić kukurydzę. Chwilę podsmażyć. Gdy ser częściowo lub całkowicie się rozpłynie zdjąć z ognia.
4.Połączyć ze sobą wszystkie przygotowane składniki (makaron+ brokuł+ ser z dodatkami). Doprawić pieprzem do smaku. Smacznego!
Komentarze