Schabowy zapiekany

5 (194 ocen)

Proste, ale za to smaczne danie obiadowe.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    mąka
    woda
    olej do smażenia

    Marynata:
    sól
    pieprz
    papryka słodka mielona
    papryka ostra mielona
    przyprawa do wieprzowiny
    olej
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę w dowolnych ilościach mieszamy ze sobą. Schab kroimy na plastry i lekko rozbijamy i dajemy do marynaty, obtaczając każdy plaster schabu, odstawiamy do lodówki na około pół godziny.


    Schab zamarynowany wyciągamy z lodówki, obtaczamy w mące i lekko podsmażamy z każdej strony. Podsmażone mięso układamy w naczyniu do zapiekania, podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50-60 minut.


    Mięso wyciągamy z piekarnika i podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować