Schabowy z ziemniakami i buraczkami

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tradycyjny kotlet schabowy, podany z ziemniakami i buraczkami ćwikłowymi.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab wieprzowy 2 plastry
    kurze jajko 1 szt.
    bułka tarta
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
    ziemniaki 6 szt.
    ugotowany, starty burak 1 szt.
    cebula połowa
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowy z ziemniakami i buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki:

    Na rozgrzanym tłuszczu smażymy starte ugotowane buraczki z drobno posiekaną cebulą, doprawione solą i pieprzem do smaku.

    Wykonanie:

    Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażonego kotleta podajemy z ziemniakami i buraczkami.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować