Schabowy z wkładką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kotlet schabowy z wkładką w chrupiącej panierce z dodatkiem pietruszki. Kaloryczny, ale pyszny:)

  • 20 min

Składniki:

  • Na dwie osoby:

    2 plastry schabu bez kości (ok 2cm każdy)
    6 długich, cienkich pasków papryki
    2 duże liście zielonej sałaty
    1/3 opakowania sera sałatkowego np. FaVita
    sól, pieprz do smaku
    4 cieniutkie plasterki margaryny

    Panierka:
    4 łyżki mąki
    1 jajko
    szklanka bułki tartej
    pęczek pietruszki zielonej

    tłuszcz do smażenia

Schabowy z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbijamy bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku kładziemy po dwa plasterki margaryny, po liściu sałaty, kawałkach papryki i po kawałku sera ( przez cały środek). Zwijamy jak krokiety.
    Gotowe kotlety panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Smażymy na głębokim tłuszczu (olej) na bardzo małym ogniu ok 7 min z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy