Kotlet schabowy z wkładką w chrupiącej panierce z dodatkiem pietruszki. Kaloryczny, ale pyszny:)
20 min
Składniki:
Na dwie osoby:
2 plastry schabu bez kości (ok 2cm każdy)
6 długich, cienkich pasków papryki
2 duże liście zielonej sałaty
1/3 opakowania sera sałatkowego np. FaVita
sól, pieprz do smaku
4 cieniutkie plasterki margaryny
Schabowy z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety schabowe rozbijamy bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku kładziemy po dwa plasterki margaryny, po liściu sałaty, kawałkach papryki i po kawałku sera ( przez cały środek). Zwijamy jak krokiety.
Gotowe kotlety panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Smażymy na głębokim tłuszczu (olej) na bardzo małym ogniu ok 7 min z każdej strony.
Komentarze