Schabowy z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój nowy sposób na schabowego :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    25 dag pieczarek
    kilka plasterków żółtego sera
    1 cebula
    1 pomidor
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    1 łyżeczka ziarenek smaku, sól, pieprz

Schabowy z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w ostkę. Na oleju podsmaż pieczarki z cebulą, dopraw ziarenkami smaku i pieprzem i duś do całkowitego odparowania płynu. Pod koniec dodaj pomidora i duś razem jeszcze chwilę.
  • 2. Piersi podziel na mniejsze kotlety i delikatnie rozbij przez folię. Jajko roztrzep z odrobiną soli i pieprzu. Kotlety panieruj w rozkłóconym jajku i bułce tartej i usmaż na oleju na złoty kolor z obu stron. Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym, na każdym połóż po porcji farszu pieczarkowego i plasterek żółtego sera. Wstaw do nagrzanego do temp.180 stopni piekarnika i zapiekaj kilka minut, do momentu rozpuszczenia się sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy