Schabowy z ryżem i surówką

4.49 (179 ocen)

  • 20 min

Pyszny i szybki domowy obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
    1 schabowy z piersi kurczaka
    1 jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    100 g kapusty pekińskiej
    1 mała marchewka
    1/3 jabłka
    oliwa z oliwek z dodatkiem limonki
    odrobina soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne

Schabowy z ryżem i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Schabowego rozbijamy, obtaczamy w roztrzepanym widelcem jajku wraz z solą i pieprzem, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiano. Robimy surówkę. Kapustę pekińską kroimy, marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do miseczki. Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, mieszamy. Wszystko wykładamy na talerz i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować