Schabowy z pieczarkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry.
Następnie rozbijamy tłuszczem.
Czosnek drobno siekamy.
Mięso solimy pieprzymy i nacieramy czosnkiem układamy kotlety jeden na drugi i odkładamy do lodówki na około godzinę.
Gotowego mięso wyjmujemy z lodówki i panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na złoto brązowy kolor.
Pieczarki myjemy obieramy tniemy na pół a następnie w pół plastry. Cebulę drobno kroimy.
Na patelni rozpuścić masło dodać cebulę pieczarki sól i dusimy do odparowania wody.
Na patelnię wbijamy jajka dodajemy sól pieprz i smażymy aż jajko się zetnie.
Na upieczone mięso układamy pieczarki jajko sadzone koperek i gotowe. SMACZNEGO
Podajemy z ulubionymi dodatkami
Komentarze