Schabowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety schabowe rozbić. Z jogurtu, czosnku, soli, papryki i pieprzu zrobić marynatę, smarować nią kotlety z obu stron, przełożyc do naczynia, przykryć, wstawić do lodówki na całą noc.
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyc na odrobinie masła, przyprawić do smaku. Wystudzić.
Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano na oleju. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem lub folią aluminiową. Na każdym kotlecie rozsmarowujemy łyżeczkę musztardy, rozkładamy na wierzch pieczarki. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut. Blaszkę przykryć. Podawać na gorąco. Na pieczarki możemy dodatkowo potrzeć ser żółty.
Porady
Mięso po wyjęciu z zalewy wkładamy do jajek, nie wycieramy z marynaty.
Komentarze