SCHABOWY Z PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste,a jednak wykwintne, soczyste kotlety schabowe przykryte pieczarkami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    200 gr jogurtu greckiego
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    sól, pieprz do smaku
    6 łyżeczek musztardy
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    40 dag pieczarek
    1 średnia cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowy z pieczarkami 1. Kotlety schabowe rozbić. Z jogurtu, czosnku, soli, papryki i pieprzu zrobić marynatę, smarować nią kotlety z obu stron, przełożyc do naczynia, przykryć, wstawić do lodówki na całą noc.
    Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyc na odrobinie masła, przyprawić do smaku. Wystudzić.
    Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano na oleju. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem lub folią aluminiową. Na każdym kotlecie rozsmarowujemy łyżeczkę musztardy, rozkładamy na wierzch pieczarki. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut. Blaszkę przykryć. Podawać na gorąco. Na pieczarki możemy dodatkowo potrzeć ser żółty.

Porady

Mięso po wyjęciu z zalewy wkładamy do jajek, nie wycieramy z marynaty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować