Schabowy z parówką.

0 (0 ocen)

Schabowy podany inaczej.

Składniki:

  • 45 dag schab b/kości
    10 dag mozzarella
    3 szt parówki
    3 łyżeczki majonez
    Przyprawa do dań Kucharek
    pieprz
    3 łyżki mąka
    1 jajko
    8 dag bułka tarta
    olej do smażenia

Schabowy z parówką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na 3 kotlety. Rozklepać, doprawić przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać startą mozzarella i położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy