Schabowy z Marynaty

0 (0 ocen)

Dzięki niej pod chrupiącą panierką kryje się delikatne mięsko.

Składniki:

  • 70 dag schabu
    MARYNATA:
    0,5 szklanki oliwy
    0,5 szklanki zimnej wody
    50 ml sosu sojowego
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 owoce jałowca
    5 kulek czarnego pieprzu
    4 ząbki czosnku
    7 goździków
    1,5 łyżeczki soli
    1 płaska łyżeczka pieprzu
    sól,pieprz

Schabowy z marynaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w marynacie 1. Schab kroimy w około centymetrowe plastry. Oprószamy je solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. (Pieprz w kulkach, ziele angielskie,jałowiec, goździki i czosnek możemy rozetrzeć najpierw ze sobą)
    Zatapiamy kotlety w marynacie, wstawiamy do lodówki i zapominamy o nich na około 5 do 6 godzin.
    Po tym czasie kotlety rozbijamy, i obtaczamy w jajku,mące i bułce tartej. Smażymy na złoto.

Komentarze

Podobne przepisy