Schabowy z jajkiem sadzonym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Schabowy z jajkiem sadzonym, czyli inaczej sznycel po wiedeńsku. Dzisiaj jest dzień schaboszczaka:) stąd moja propozycja

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab 4 plastry
    Sól lub jarzynka
    Pieprz kolorowy
    Bułka tarta z sezamem
    Jajko roztrzepane do panierki
    Jajko sadzone 4 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowy z jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, przyprawić solą lub jarzynką i pieprzem.
    Przykryć szczelnie i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
    Następnie panierować w bułce, jajku i znów w bułce lub bułce z sezamem. Usmażyć na rumiano.
    Na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone, po 1 sztuce na każdy kotlet schabowy.
    Ułożyć na kotlecie i oprószyć je pieprzem i delikatnie solą.
    Warto posypać też posiekanym szczypiorkiem.
    Podać z surówką z kapusty np dwu tygodniówka i ziemniakiem z wody oprószonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować