Schabowy wg Magdy Gessler

  • wyświetlono: 948 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Marynowany w mleku i cebuli zyskuje nowy smak

Kasia
  • 1 porcje
  • 240min

Składniki

1 kilogram schabu wieprzowego bez kości
2 cebule
mleko
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko do panierki
mąka do panierki
bułka tarta do panierki
smalec do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schabowy wg Magdy Gessler

  • 1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błonek.
    Pokroić w plastry.
    Każdy plaster rozbić.
    Cebule obrać i pokroić w piórka.
    W naczyniu układać rozbite plastry schabu na przemian z cebulą.
    Wszystko zalać mlekiem i odstawić na minimum 3 godziny, najlepiej na cała noc.
    Po tym czasie plastry schabu wyjąć i dokładnie osuszyć.
    Przyprawić solą i pieprzem.
    Obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano z obu stron.
    Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabobiadniedzielny obiadkotletschabowytanie gotowanie
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ro1b6t

Dodane przez: Sliczna6

Schabowy w musztardzie

Kruchy, dobry kotlet schabowy

Schabowy pod pierzynką

Dodane przez: dagita

Schabowy pod pierzynką

Schabowy pod pierzynką z pieczarek...

schabowy

Dodane przez: Ewelina Marcin

Schabowy pod kolorową pierzynką

Zwykły schabowy już nam się znudził,...

schabowy

Dodane przez: Babcia Tereska

TRADYCYJNY SCHABOWY

Dawno temu, oglądając program kulinarny...

Schabowy przekładaniec

Dodane przez: agarybak76

Schabowy przekładaniec

Upieczone kotlety schabowe, przekładane...

image-0xjeoe4

Dodane przez: paolineczka

Sznycel schabowy

Smaczne i mięciutkie mięsko w mocno...