Schabowy wg Magdy Gessler

4.5 (185 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby

Marynowany w mleku i cebuli zyskuje nowy smak

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram schabu wieprzowego bez kości
    2 cebule
    mleko
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    jajko do panierki
    mąka do panierki
    bułka tarta do panierki
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowy wg magdy gessler - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błonek.
    Pokroić w plastry.
    Każdy plaster rozbić.
    Cebule obrać i pokroić w piórka.
    W naczyniu układać rozbite plastry schabu na przemian z cebulą.
    Wszystko zalać mlekiem i odstawić na minimum 3 godziny, najlepiej na cała noc.
    Po tym czasie plastry schabu wyjąć i dokładnie osuszyć.
    Przyprawić solą i pieprzem.
    Obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano z obu stron.
    Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować