Schabowy w serowej skorupce

5 (179 ocen)

  • 30 min

Pyszny pomysł na zwyczajnego kotleta schabowego

  • 30 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    5 dag sera żółtego
    5 czubatych łyżek bułki tartej
    sól, papryka słodka
    2 białka
    3-4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowy w serowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Natrzeć solą i papryką i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Białko przelać do miski i dosyć mocno roztrzepać trzepaczką (ale nie na sztywno). Jeśli ktoś ma życzenie można przelać roztrzepane białko na talerz,a by łatwiej było maczać mięso ( ja przelałam). Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać bułkę tarta i dokładnie wymieszać. Mięso obtaczać w roztrzepanym białku, a potem w serowej bułce tartej i kłaść mięso na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron do ładnego zrumienienia panierki (kontrolować temperaturę oleju, aby panierka się nie przypaliła). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować