Schabowy w panierce ziemniaczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso płuczemy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Kotlety lekko rozbijamy, solimy je z obu stron i odstawiamy do lodówki.
2.W tym czasie przygotowujemy panierkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
3.Odciskamy powstały sok i dodajemy mąkę, jajko, natkę, majeranek, tymianek i rozmaryn. Mieszamy dokładnie i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4.Kotlety panierujemy w przygotowanym cieście (cały kotlet powinien zostać pokryty panierką).
5.Kotlety wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy je na zloty kolor z obu stron na małym ogniu. Smacznego :)
Porady
Świetne rozwiązanie dla osób lubiących dania 2w1, jest to świetne połączenie placków ziemniaczanych i kotleta.
Komentarze