Schabowy w naleśniku z grzybami i kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Krokiety uwielbiam a z dodatkiem schabu zrobiłam po raz pierwszy . Wyszły bardzo smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki:

    -250 g mąki

    -250 ml wody

    -250 ml mleka

    -1 jajko

    -szczypta soli




    Nadzienie:

    -6 plastrów schabu

    -2 szkl.(pojemność około250 ml)suszonych grzybów
    -300 g kapusty kiszonej

    -1 cebula


    -sól,pieprz do smaku




    Dodatkowo:

    2 jajka,bulka tarta,sól,pieprz do panierki

    olej do smażenia

    mąka do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schabowy w naleśniku z grzybami i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta połączyć mikserem,odstawić na około 30 minut ,następnie usmażyć naleśniki.
  • 2. Mięso,lekko rozbić,uformować w kwadrat,Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i usmażyć.
  • 3. Grzyby namoczyć , ugotować,odcedzić i pokroić .
  • 4. Kapustę drobno pokroić,zalać wywarem z grzybów i ugotować.Odcedzić.
  • 5. Cebulę drobno pokroić,podsmażyć na oleju następnie dodać grzyby oraz kapustę.Przyprawić do smaku.Smażyć na małym ogniu około 10 minut ,często mieszając.
  • 6. Na naleśnik nałożyć łyżkę farszu,schabowego,ponownie farsz.Złożyć w kopertę.Z następnymi naleśnikami postąpić tak samo.
  • 7. Panierować w roztrzepanym jaku i tartej bułce.

    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Schab Wieprzowina Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować