Schabowy w chrupiącej panierce

0 (0 ocen)

Tradycyjny kotlet w nieoczywistej panierce

Składniki:

  • - 4 plastry schabu
    - sól
    - pieprz
    - papryka ostra
    - pół szklanki bułki tartej
    - pół szklanki mąki krupczatki
    - 2 jajka
    - tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i osuszyć. Stłuc tłuczkiem na kotlety. Każdy oprószyć z obu stron solą, pieprzem i papryką.
    Jajka roztrzepać w głębokim talerzu. W drugim talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą.
    Kotlety nurzać najpierw w jajku, a potem dokładnie w panierce. Smażyć na gorącym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować