Schabowy pod pieczarkami

  • wyświetlono: 252 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Odmieniony schabowy. Smaczny i prosty w przygotowaniu.

  • 6 porcje
  • 30min

Składniki

- 6 plastrów schabu bez kości
- jajko
- bułka tarta
- ok. 10 pieczarek
- 15 dag żółtego sera (u mnie gouda)
- przyprawy - sól, pieprz, tymianek
- olej

Sposób przygotowania przepisu:

Schabowy pod pieczarkami

  • 1. Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
    Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy.
    Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkischaboweschabdanie główneobiadpieczony schab
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schabowy pod pierzynką

Dodane przez: czarrna

Schabowy pod pierzynką

Mięsko przykryte aromatycznym sosem...

schabowy pieróg z pieczarkami

Dodane przez: melania18

Schabowy pieróg z pieczarkami

Niby zwykły schabowy, ale smak...

Schabowy Grzybowy

Dodane przez: maalikaa

Kotlet schabowy pod grzybową pierzynką

Sezon grzybowy również trzeba wykorzystać...

schabowy nadziany pieczarkami

Dodane przez: klaudia0318

Schabowy nadziany pieczarkami

Bardzo pyszne danie. Zamiast tradycyjnego...

Schabowy z pieczarkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Schabowy z pieczarkami

Pracuję w szkole policealnej, jestem...

Schabowy z serem i pieczarkami :)

Dodane przez: mariOla093

Schabowy z serem i pieczarkami

Mój nowy sposób na schabowego :)