Schabowy pod pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Odmieniony schabowy. Smaczny i prosty w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 6 plastrów schabu bez kości
    - jajko
    - bułka tarta
    - ok. 10 pieczarek
    - 15 dag żółtego sera (u mnie gouda)
    - przyprawy - sól, pieprz, tymianek
    - olej

Schabowy pod pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
    Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy.
    Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy