schabowy po chinsku z kulkami ziemniaczanymi

0 (0 ocen)

danie zrobione w 30 minut wymyslone w 5 dla niezapowiedzianych gosci

Składniki:

  • do miesa:

    5 schabowych
    lyzka majonezu
    pare kropel soku z cytryny
    smalec do smazenia fix do potraw chinskich z biedronki
    lyzka smietany

    kulki

    pare lyzek bulki tartej
    ugotowane i potluczone ok 50 dag ziemniakow ( ja mialm z poprzedniego dnia)
    lyzka kopiasta maki ziemniaczanej
    jajo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy po chinsku z kulkami ziemniaczanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. schabowe rozbijamy skraplamy cytryna czekamy chwilke smarujemy majonezem i smazymy na rozgrzanym smalcy po ok 7 min z kazdek strony pod przykryciem
    przygotowujemy fix wg przepisu na opakowaniu dodajemy lyzke smietany

    robimy kulki
    ziemniaki mieszany z maka jajem i nic prostszego obtaczamy w bulce smazymy na zloto

    ukladamy na talerzu kulki i schabowe polewamy sosem

Porady

aby nie podawac surowki dodaje chinskie mrozone warzywa do fixa jest wtedy wiecej jarzyn

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować