schabowy nadziewany kabanosem i imbirem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo smaczna potrawa.Urozmaicenie dla schabowego.

  • 35 min

Składniki:

  • 60dag.schabu bez kości
    15dag.kabanosa
    2 łyżki smalcu
    1 łyżka masła
    1 jajko
    1 łyżka mąki
    1 łyżka siekanego imbiru
    sól
    pieprz

Schabowy nadziewany kabanosem i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danuta rozmys 1. Schab umyć,osuszyć,pokroić na 4 kotlety i rozbić tłuczkiem.Kiełbasę obrać ze skorki,zmielić,dodać imbir,sól,pieprz,po czym wszystko razem dokładnie wymieszać.Farsz ułożyć na kotletach,ciasno zwinąć w rulony,posolić,obtoczyć w jajku i mące.Na patelni mocno rozgrzać smalec,włożyć kotlety,smażyć,a pod koniec smażenia dodać masło i dusić jeszcze chwilę pod przykryciem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy