SCHABOWE ZAPIEKANE

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Super danie na każdą okazję.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    0,5 kg.pieczarek
    2 cebule
    2 jajka
    bułka tarta
    żółty ser w plasterkach
    vegeta
    majeranek
    olej
    mąka
    pieprz
    sól

Schabowe zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić na kotlety,rozbić tłuczkiem i posypać vegetą i majerankiem.Panierować w mące,jajku i w bułce tartej-kotlety posmażyć na oleju na złoty kolor.FARSZ-Pieczarki pokroić w kostkę i gotować w wodzie 5 minut ,odcedzić-cebulę pokroić w półksiężyce i usmażyć na oleju,dodać pieczarki do cebuli i przyprawić do smaku solą i pieprzem do smaku.
    Na blaszkę wyłożyć usmażone kotlety,nałożyć na nie farsz i położyć na każdego plasterek sera żółtego.Wstawić do rozgrzanego piekarnika do roztopienia sera.Po wyjęciu z piekarnika można polać ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy