Schabowe z sezamem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny schab z kością, to nie tylko ten z kapustą i kartoflami. Dziś wpadłam na pomysł by zamiast panierki dodać sezam. Wyszło przepysznie! Naprawdę polecam spróbować.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu z kością
    2 jajka
    4 garście sezamu
    Smalec lub olej
    Sól, pieprz
    Papryka mielona ostra i słodka
    Majeranek
    Ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy Jajko

Schabowe z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tłuczemy kotlety na taką grubość, jaka nam odpowiada.
    (Ja osobiście odcinam kość przed rozbijaniem schabowych.)
  • 2. W głębokim talerzu rozbełtujemy jajka i dodajemy sól, pieprz, paprykę, majeranek i ulubione przyprawy.
  • 3. Na drugi talerz wysypujemy suchy sezam.
  • 4. Rozbite kotlety moczymy w jajku z przyprawami. Pozwalamy, by nadmiar odciekł, a następnie dokładnie obtaczamy sezamem.
  • 5. Na rozgrzanym smalcu lub oleju smażymy kotlety.
    (Najpierw na największym ogniu przez kilka minut, a potem zmniejszamy o jeden stopień i smażymy z drugiej strony.)

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować