Schabowe z serowym nadzieniem

  • wyświetlono: 603 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Delikatne roladki schabowe bogato nadziane serem żółtym z dodatkiem pora dla zaostrzenia smaku,ulubione mięso moich dzieci na obiad.Szybko prosto i bardzo smacznie.

IMG_20190918_121058
  • 30min

Składniki

4 plastry schabu bez kości
2 łyżki majonezu
15 dag sera żółtego
10 cm pora
przyprawa do mięsa typu gyros
1 jajko do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Schabowe z serowym nadzieniem

  • przed zawinięciem1. Schab rozbijamy przez woreczek foliowy aby nie ubrudzić tłuczka,posypujemy przyprawą do mięsa.Smarujemy równomiernie majonezem z jednej strony.
    Oczyszczony i umyty por kroimy na krążki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,por mieszamy z serem i rozkładamy na mięsie,zawijamy w ruloniki,panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodymama_mnie_nauczylalatozimaschabser żółtydla dzieciobiadwiosnaroladki mięsnejesieńobiad dla dziecischabowe roladkimięso z poremmięso z serem

Komentarze

Podobne przepisy

image-1bxl5xh

Dodane przez: wiesiołek

Kotlety ziemniaczano - serowe z nadzieniem

2 w 1, czyli pełny obiad w jednym...

Kotlety z nadzieniem pieczarkowo serowym

Dodane przez: Aga-nad

Mielone z nadzieniem pieczarkowo serowym

Bardzo smaczna wersja popularnych...

image-16s0ulg

Dodane przez: OktawiaG

Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem

Rewelacyjne w smaku pieczarki,...

Rolada serowa z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym.

Dodane przez: kamilab

Rolada serowa z nadzieniem drobiowo-pieczarkowym

Taką roladę mama zrobiła nam na...

Roladki schabowe

Dodane przez: 2milutka

Roladki schabowe zapiekane w sosie serowym...

Zawijane roladki nadziewane szynką...

Medaliony schabowe z cebulowo-serowym farszem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Medaliony schabowe z cebulowo-serowym farszem

Bardzo kruche i rozpływające się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE