Tradycyjne schabowe posypane obficie tartą mozzarellą i żółtym serem zapieczone w piekarniku :)
30 min
Składniki:
300 g schabu w całości
1 duża kulka mozzarelli
100 g sera żółtego w kostce
2 jajka
1 szklanka bułki tartej
1 łyżka czosnku granulowanego
sól , pieprz , słodka papryka
Schabowe z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab przekrawamy na 4 kotlety , lekko rozbijamy , oprószamy solą , pieprzem i słodką papryką . Jajka roztrzepujemy z czosnkiem granulowanym szczyptą soli i pieprzu aż powstanie piana . Obtaczamy każdego kotleta w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej . Smażymy na rumiano z obu stron -układamy w naczyniu żaroodpornym.Sery ścieramy na tarce o małych oczkach - mieszamy razem, posypujemy obficie wierzch każdego kotleta zapiekamy ok 5-7 min do rozpuszczenia się serów w 150 st.
Porady
Ser żółty i mozzarellę możemy kupić od razu startą.
Komentarze