Schabowe z dwoma serami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tradycyjne schabowe posypane obficie tartą mozzarellą i żółtym serem zapieczone w piekarniku :)

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g schabu w całości
    1 duża kulka mozzarelli
    100 g sera żółtego w kostce
    2 jajka
    1 szklanka bułki tartej
    1 łyżka czosnku granulowanego
    sól , pieprz , słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy Ser

Schabowe z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab przekrawamy na 4 kotlety , lekko rozbijamy , oprószamy solą , pieprzem i słodką papryką . Jajka roztrzepujemy z czosnkiem granulowanym szczyptą soli i pieprzu aż powstanie piana . Obtaczamy każdego kotleta w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej . Smażymy na rumiano z obu stron -układamy w naczyniu żaroodpornym.Sery ścieramy na tarce o małych oczkach - mieszamy razem, posypujemy obficie wierzch każdego kotleta zapiekamy ok 5-7 min do rozpuszczenia się serów w 150 st.

Porady

Ser żółty i mozzarellę możemy kupić od razu startą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować