Schabowe z cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To tradycyjne danie, które jadałam u mojej babci.

Składniki:

  • 8 niedużych kotletów schabowych
    1 kg cebuli
    sól, pieprz
    granulowany czosnek
    majeranek
    2 łyżki mąki
    olej

Schabowe z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Mięso myjemy i delikatnie rozbijamy.
    Oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
  • 2. Do mięsa dodajemy cebulę. Smażymy. Wlewamy 100 ml wody i dusimy, aż
    schab będzie miękki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy