Schabowe w zalewie

4.49 (154 ocen)

  • 15 min

Pierwszy raz takie schabowe jadłam u szwagierki.Są pyszne kruche i mają lekki posmak cebulki.Moja rodzinka bardzo je lubi i często je robię.Dużym plusem jest możliwość wcześniejszego przygotowania np.na święta czy niedzielę.Przygotowujemy w sobotę i mamy porządek i czas na odpoczynek.

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g schabu
    1-2jajka
    mleko
    1cebula
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schabowe w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety w zalewie 1. Schab kroimy na kotlety,rozbijamy.Do miseczki wbijamy jajka,wsypujemy sól i pieprz.Cebule obieramy,kroimy w drobną kostkę dodajemy do reszty,mieszamy.Dodajemy mleko musi go być tyle by zalewa przykryła mięso.Wkładamy rozbite kotlety.Przykrywamy miseczkę i wstawiamy do lodówki.
  • Smażenie kotletów 2. Wyjmujemy z zalewy usuwając cebulkę obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Gdy przygotowujemy schab na imprezę lub święta to możemy zrobić większą ilość i co ważne kotlety w tej zalewie mogą stać kilka dni i się nie popsują.Polecam i smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować