Schabowe w wersji extra

5 (197 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dzięki smażeniu razem z kością kotlety są soczyste i rozpływają się w ustach. Całości dopełnia jeszcze bardzo smaczna, aromatyczna marynata i chrupiąca panierka. Kto raz spróbuje, zapewne już nie wróci do tradycyjnego schabowego.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -1 kg schabu z kością
    -1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -1 łyżka papryki słodkiej
    -1 łyżka tymianku
    -1,5 łyżki musztardy francuskiej
    -szczypta pieprzu
    -2 jaja
    -około 1,5 szklanki bułki tartej
    -olej do smażenia

Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schabowe w wersji extra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Schab dzielimy na plastry (razem z kością). Rozbijamy przez folię i wrzucamy do miski. Dodajemy musztardę oraz przyprawy, dokładnie nacieramy nimi plaster schabu. Wkładamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Następnie mięso zanurzamy w jajku i dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju (należy jego ilość dobrać tak, aby przykrywał pół kotleta) po 4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować