Schabowe w sosie z porów

0 (0 ocen)

Smaczny sposób na kotlety schabowe

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    1 por
    3 łyżki masła
    1 ząbek czosnku
    250 g kremówki
    1/2 szklanki bulionu warzywnego
    80 g serka topionego
    szczypta gałki muszkatołowej
    szczypta tymianku
    sól i pieprz

Schabowe w sosie z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety natrzyj solą i pieprzem,po czym podsmaż na patelni.
    Pora pokrój i podsmaż na maśle wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zmniejsz ogień i dodaj bulion warzywny. Mieszając gotuj jeszcze przez chwilę.
  • 2. Do garnka dodaj kremówkę,serek topiony,tymianek i gałkę muszkatołową. Mieszaj,aż ser się rozpuści. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut.
    Sos dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej kotlety i podawaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy