Schabowe w sosie z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

zachęcam wszystkich, schabowe są mięciutkie i soczyste.

  • 40 min

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Bułka tarta
    • Mąka pszenna
    • Sól
    • Pieprz
    • Jajko
    • Śmietana 18 %
    • ½ kg pieczarek
    • 1 cebula
    • Olej rzepakowy

Schabowe w sosie z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem.
    2. Każdy płat solimy i pieprzymy, panierujemy w jajku i w bułce wymieszanej z mąką po czy smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    3. Cebule obieramy kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.
    4. Do pieczarek wlewamy śmietanę.
    5. Sos z pieczarkami wylewamy na schabowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy