Schabowe w serowej otulinie

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniały pomysł na zwykły schab,aby był niezwykły i smaczny.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab bez kości 1 kg
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    żółty ser 500 gram
    bułka tarta
    2 jajka
    mąka

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy Ser

Schabowe w serowej otulinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso myjemy, osuszamy i tniemy na 6 plastrów.
    Rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
    Posypujemy solą i pieprzem.
  • panierka 2. Następnie panierujemy wkładając plaster mięsa do miseczki z mąką , jajkiem i następnie przekładamy do miseczki z serem.
  • ser 3. Dociskamy kotlety w serze z obu stron tak tak aby ser się ładnie przykleił.
  • panierka 4. Następnie delikatnie przekładamy do miseczki bułka tartą.
  • schabowe 5. Tak przygotowane kotlety układamy na desce i dociskamy aby ser się dobrze przykleił do mięsa.
  • smażenie 6. Smażymy na oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować