SCHABOWE W KISZONEJ KAPUŚCIE

0 (0 ocen)

  • 15 min

KRUCHUTKIE,SOCZYSTE,ZNAKOMITE DANIE.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 KG SCHABU
    0.5KG KAPUSTY KISZONEJ
    1-2 MARCHEWKI
    1 CEBULA
    1 SZKL BULIONU WARZYWNEGO
    WEGETA
    PIEPSZ
    1 ŁYŻECZKA KMINKU
    0.5 SZKL MĄKI
    OLEJ

Schabowe w kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SCHABOWE W KISZONEJ KAPUŚCIE 1. SCHAB KROIMY NA PŁATY,LEKKO SPŁASZCZAMY,DOPRAWIAMY Z OBU STRON PIEPSZEM,WEGETĄ.PANIERUJEMY W MĄCE.OBSMAŻAMY NA GORĄCYM OLEJU.
    CEBULĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ,LEKKO ZRUMIENIAMY I DODAJEMY PODSMAZONE KOTLETY.
    DODAJEMY KAPUSTĘ I MARCHEWKĘ STARTĄ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH.WLEWAMY BULION,POSYPUJEMY KMINKIEM I DUSIMY POD PRZYKRYCIEM OKOŁO 30-40 MIN

Komentarze

Podobne przepisy