Schabowe w jogurcie

  • wyświetlono: 144 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Panierkę zawsze robiłam z bułki tartej i jajek. Tym razem zamiast jajek dodałam jogurtu, dzięki któremu mięso pozostaje soczyste i kruche.

IMG_6363
  • 5 porcje
  • 40min

Składniki

3 łyżki smalcu z gęsi
ząbek czosnku
400 g schabu wieprzowego QAFP
bułka tarta
sól, pieprz
3 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania przepisu:

Schabowe w jogurcie

  • schabowe-w-jogurcie-11. Schab kroimy na cienkie plastry, oprószamy pieprzem i solą z obu stron.
    Następnie każdy kawałek polewamy jogurtem - wsmarowujemy w mięso.
    Kiedy mięso jest pokryte jogurtem - obtaczamy w bułce tartej.
    Kotlety smażymy na złocisty kolor, z obu stron. Po usmażeniu przekładamy do małego garnka o grubym dnie i dusimy kilka minut.

Porady

Zamiast jogurtu można użyć wiejskiej śmietany

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dietaschabowyskaza białkowabez jajschabowy z jogurtem

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak w jogurcie

Dodane przez: pao77

Kurczak w jogurcie

Kurczak przyrządzony w ten sposób...

extra schabowe

Dodane przez: justi2401

Schabowe w wersji extra

Dzięki smażeniu razem z kością...

kotlety

Dodane przez: Martyna1991

Schabowe w coca-coli

Wyglądają jak tradycyjne schabowe...

Schabowy w pestkach słonecznika

Dodane przez: 2milutka

Schabowe w pestkach słonecznika

Ziarno słonecznika doskonale się...

schabowe

Dodane przez: justi2401

Schabowe w musztardzie i panierce

Bardzo smaczne i soczyste kotlety...

Bitki schabowe w warzywach

Dodane przez: czarrna

Bitki schabowe w warzywach

Schabowe w trochę lżejszym wydaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE