Schabowe sakiewki z grzybami, suszonymi pomidorami i serem

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Pyszne sakiewki schabowe nadziane grzybami , pomidorkami suszonymi oraz serem...Wspaniałe w smaku....Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 3 średniej grubości plastry schabu
    30 dag grzybów leśnych - u mnie borowniki
    cebula
    4 plasterki żółtego sera
    kilka sztuk suszonych pomidorków
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    łyżka masła
    sól morska
    , pieprz
    papryka ostra mielona,
    szczyporek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe sakiewki z grzybami, suszonymi pomidorami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nakładanie nadzenia .. 1. Mięso rozbijamy na dosyć cienkie i duże kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką.
    Drobno pokrojoną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę grzyby leśne i i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dalej podsmażamy, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, pokrojone drobno pomidorki suszone pokrojony w kostke ser żółty. Składniki mieszamy.
    --------------------------------------
    Nadzenie grzybowo pomidorowo serowe układamy na środku każdego kawałka mięsa, kształtujemy sakiewki, związujemy je u góry mocno nitką.
    Sakiewki układamy w żaroodpornej formie, której dno polewamy olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 45 -50 minut, podlewając mięso od czasu do czasu powstałym sosem.Gotowe sakiewki ozdabiamy szczypiorkiem, smacznego

Porady

wkłądając farsz , mieso umieszczam na literatce -patrz zdjecie... 3 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować