Schabowe roladki z ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miały być tradycyjne schabowe ale stwierdziłam że trzeba korzystać z sezonowych warzyw i wyszły roladki. Powstały z tego co miałam w lodówce. Można dodać jeszcze ser do nich ale nie miałam wiec nie dałam.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
    1 marchewka
    3 ogórki małosolne
    1 plastry szynki konserwowej
    1/2 cebuli
    sól
    pieprz
    przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
    olej rzepakowy
    1 jajko
    5 łyżek bułki tartej
    bazylia świeża
    podaje z ziemniakami i ogórkami małosolnymi

Schabowe roladki z ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijam, następnie solę, pieprzę, posypuję przyprawą suszone pomidory. Układam na każdym kotlecie plaster szynki. Marchewkę obieram, kroję na cienkie plastry wzdłuż i gotuje aldente w osolonej wodzie. Plastry marchewki układam na szynce, następnie ogórka i kawałek cebuli. Roladki zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na oleju rzepakowym. Podaję z ziemniakami i ogórkiem małosolnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy