Schabowe roladki z jabłkiem

4.5 (145 ocen)

  • 50 min

Pyszna odmiana :)

  • 50 min

Składniki:

  • 4 plasterki schabowego
    1 jabłko ze skórką
    4 łyżeczki musztardy chrzanowej
    sól
    pieprz ziołowy
    odrobinę mąki do oprószenia roladek
    3/4 szkl bulionu warzywnego (można z kostki)
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Schabowe roladki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić.
  • roladki 2. Kadnego posolić popieprzyć pieprzem ziołowym, a nstępnie posmarować łyżeczką musztardy
  • roladki 3. Jabłko wyszorować, pokroić na kawałki. Kłaść po 2 kawałki kłaść na kotleciki schabowe
  • roladki 4. Zwijać roladki
  • roladki 5. Każdą spiąć wykałaczkami lub obwiązać sznureczkiem
  • roladki 6. Gotowe roladki oprószyć mąką i obsmażyć na patelni ze wszystkich stron.
  • 7. Następnie wlać bulion, przykryć pokrywką i dusić 25 minut.
  • 8. Gdy mięso będzie gotowe wyjąć sznurki. Serwować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować