Schabowe roladki z bakłażanem

4.5 (186 ocen)

Aby urozmaicić sobie obiad, polecam zamiast zwykłego kotleta w panierce przygotowanie właśnie takich roladek. Doskonale komponują się z młodymi ziemniaczkami, na które właśnie przypada sezon.

Składniki:

  • Składniki:
    • 3 duże plastry schabu,
    • 150 g pieczarek,
    • 1/5 bakłażana,
    • 3 plastry sera żółtego (składnik dodatkowy),
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Olej do smażenia,
    • Sałata, pomidor, zielona pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Schabowe roladki z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy na cieńsze plastry (najlepiej używając przy tym folii spożywczej). Każdy plaster solimy i pieprzymy do smaku.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki. Smażymy na oleju. Między czasie bakłażana kroimy w drobną kostkę.
    Gdy pieczarki są już prawie gotowe dokładamy bakłażan. Razem smażymy jeszcze około 3 minuty. Doprawiamy do smaku. Tak przygotowana masę delikatnie studzimy.
  • 3. Na rozbite płaty schabowe układamy po plasterku sera żółtego. Na środku dajemy po 1-2 łyżki nadzienia. Zawijamy roladki tak by nadzienie było całkowicie zamknięte w mięsie.
    Gotowe przekładamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron do zrumienienia.
  • 4. Podajemy udekorowane pomidorem oraz pietruszką, obowiązkowo na liściu sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Pieczarki Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować