Schabowe roladki nadziane kiełbaskami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek ,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich. Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie dostać.

  • 30 min

Składniki:


  • 2 kotlety schabowe bez kości
    6 kiełbasek norymberdzkich
    opakowanie sucharów bieszczadzkich
    jajko
    sól ,pieprz
    olej do smażenia

Schabowe roladki nadziane kiełbaskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę. Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.

Komentarze

Podobne przepisy