schabowe roladki

4.5 (160 ocen)

smaczna alternatywa dla zwykłych schaboszczaków

Składniki:

  • NA 4 porcje:
    4 plastry schabu bez kości
    2 kulki mrożonego szpinaku
    8 paseczków papryki czerwonej
    4 plastry sera mozarella lub caprese
    czosnek, papryka ostra, sól, pieprz
    jajka
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układam na desce plastry schabu, które przykrywam folią spożywczą i porządnie rozbijam.
  • 2. Każdy kawałek oprószam solą, pieprzem i przyprawami.
  • 3. Na środku kładę rozmrożony szpinak, ser i plasterki papryki i zwijam kotleciki w ciasne roladki.
  • 4. W głębokim talerzu rozkłócam jajko z dwiema łyżkami mąki i obtaczam w cieście roladki.
  • 5. Smażę roladki z każdej strony w niewielkiej ilości tłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.
  • gotowe roladki schabowe 6. Często podaje je z pieczonymi plastrami ziemniaków i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego :)

Porady

Polecam użycie folii spożywczej lub zwykłej siatki do rozbicia kotlecików, gdyż pozwoli to zachować czyste kafelki i blat w kuchni :P

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować