Schabowe paluszki w kubraczkach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Schab ubrany na cebulkę - w bakłażana i boczek :)

  • 45 min

Składniki:

  • na 1 porcję:
    1 plaster schabu
    3 plasterki boczku
    3 plasterki bakłażana
    100g pieczarek
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Schabowe paluszki w kubraczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w bakłażanie 1. Schab przekroić wzdłuż na 3 paski. Schab i plasterki bakłażana (cienkie, odkrojone wzdłuż) obsypać solą i pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso zawinąć w plasterki bakłażana.
  • Schab w plasterkach boczku 2. Pakieciki zawinąć w plasterki boczku i przebić wykałaczkami. Pieczarki pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu do odparowania wody. Doprawić. Pakieciki ułożyć na blaszce i przykryć pieczarkami.
  • Gotowe danie 3. Zapiekać w piekarniku rozgrzany do 180 stopni przed 20 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy