Schabowe nadziane ananasem i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolejny raz "reanimujemy" naszego poczciwego schabowego.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe (po 200 g)
    2 plastry świeżego ananasa
    kilka plastrów sera pleśniowego
    3 łyżki mąki
    5 łyżek bułki tartej
    1 jajko
    pieprz

Schabowe nadziane ananasem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety cienko rozbijamy.

    Na jedną połowę kotleta kładziemy plaster ananasa i ser. Przykrywamy drugą połową mięsa. Oprószamy pieprzem i obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

    Smażymy na smalcu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy