Schabowe moczone w mleku

4.99 (169 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 2 kotlety schabowe z kością
    Mleko
    Sól i pieprz
    1 ząbek czosnku
    Smalec
    1 jajko
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe moczone w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety przez noc namoczyć w mleku wymieszanym z solą ,pieprzem i czosnkiem. Kotlety wyciągnąć z mleka ,osuszyć papierowym ręcznikiem ,oprószyć solą i pieprzem ,zrobić panierkę z bułki tartej i jajka. Smażyć na smalcu na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować