Schabowe kieszonki z serowo-paprykowym nadzieniem

5 (1 ocen)

Kolejne proste i smaczne danie obiadowe. Jak widać tradycyjnego schabowego możemy przygotować na wiele różnych sposobów. Połączenie trzech rodzajów sera sprawia, że kieszonki są bardzo pyszne!

Składniki:

  • 500 g schabu wieprzowego
    Sól
    Pieprz
    100 g żółtego sera
    50 g sera feta
    50 g serka topionego
    1/4 czerwonej papryki
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe kieszonki z serowo-paprykowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-20vidl4 1. Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Sery – żółty, feta i topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie rozgniatając widelcem. Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu. Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować