Kolejne proste i smaczne danie obiadowe. Jak widać tradycyjnego schabowego możemy przygotować na wiele różnych sposobów. Połączenie trzech rodzajów sera sprawia, że kieszonki są bardzo pyszne!
Składniki:
500 g schabu wieprzowego
Sól
Pieprz
100 g żółtego sera
50 g sera feta
50 g serka topionego
1/4 czerwonej papryki
1 jajko
Bułka tarta do panierowania
Olej do smażenia
Schabowe kieszonki z serowo-paprykowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Sery – żółty, feta i topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie rozgniatając widelcem. Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu. Składamy na pół, dociskamy brzegi. Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z każdej strony.
Komentarze