Schabowe faworki w ziołach

4.98 (174 ocen)

  • 30 min

Ciekawa odmiana tradycyjnych schabowych

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg schabu środkowego
    majeranek
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany sól, pieprz
    bułka tarta i jajka do panierki
    olej
Wystaw ocenę:

4.98 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe faworki w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, które następnie lekko rozbijamy. Każdy plaster przekrawamy wzdłuż na pół. Na środku każdego kawałka robimy nacięcie i przekładamy jeden koniec każdego kawałka przez nacięty środek aby mięso przybrało kształt faworka.
  • 2. Każdy tak przygotowany faworek oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i ziołami. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej a następnie smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować