SCHABOWE "BABECZKI"

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczny schabik w innym wydaniu:))

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1/2 bakłażana
    10 dag,pieczarek
    papryka czerwona
    sól
    papryka słodka
    olej
    metalowe foremki do babeczek

Schabowe "babeczki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczka 1. Schab rozbijamy i nacieramy przyprawami.Wykładamy nim natłuszczone foremki do pieczenia babeczek.Bakłażana i pieczarki kroimy w kosteczkę,przesmażamy na oleju,przyprawiamy do smaku ,dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę-mieszamy.Farszem napełniamy babeczki,pieczemy w piekarniku ok 15 minut.

Porady

Babeczki można posypać startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2014

Komentarze

Podobne przepisy