REKLAMA

Schabowe a la kania

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

wyświetlono: 37 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Proste w przyrządzeniu, smaczne, znakomicie nadają się jako dodatek do dania bądź samodzielnie z np. sosem czosnkowym na bazie majonezu i jogurtu.

opublikowany: 15.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 25 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kani,
    2 jajka,
    Około szklanka bułki tartej,
    Sól i pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Po oczyszczeniu i odcięciu kapeluszy moczymy je najpierw w jajku z dodatkiem soli i pieprzu, nasteonie bułka tarta i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Polecam kłaść na papierowym ręczniku dla odsączenia nadmiaru tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Kania a la schabowy

...

kategoria: Dania główne opublikowany: 26.12.2013 | wyświetlono: 2326 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Waldek Kościelec 212

Kania a`la schabowy

Sezon na kanie czubajki rozpoczęty.

kategoria: Przystawki opublikowany: 01.09.2014 | wyświetlono: 916 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE