Schabostrogonow

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wariację na temat klasycznego strogonowa. Moja wersja jest z mięsem ze schabu, wykonanie prostsze i tańsze a równie smaczne. Zapraszam:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
    2 cebule
    250 g pieczarek
    1 papryka czerwona
    2 ogórki kiszone
    1 litr bulionu
    150 ml przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki chili pieprz cayenne
    4 łyżki oleju
    1 czubata łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schabostrogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dużą patelnię dobrze rozgrzać, dodać 2 łyżki oleju i wrzucić mięso. Smażyć około 6-7 minut. Wyjąć łyżka cedzakową do rondla.
  • 2. Na patelnię w razie konieczności wlać jeszcze olej i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż się zrumieni. Pieczarki pokroić na ósemki. Dodać do cebuli i smażyć kolejne 4 minuty. Paprykę pokroić w duża kostkę i połączyć z resztą składników na patelni. Całość smażyć jeszcze 4- 5 minut.
  • 3. Następnie wszystko przełożyć do mięsa, wlać bulion, przecier oraz przyprawy. Zmniejszyć odrobinę ogień i dusić całość około 25-30 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia mąkę wymieszać z odrobiną wody. Dodać do garnka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i dokończyć duszenie.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować